Miljøet lider i julen: Tror du også fejlagtigt, at du behandler gavepapir rigtigt?

25. december 2018 06:03 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det kan faktisk ikke genbruges og er derfor rigtig skidt for miljøet.

Miljøet lider i julen: Tror du også fejlagtigt, at du behandler gavepapir rigtigt?
Gaver til jul - julegaver, indpakningspapir, gavebånd

Det er samme sang, hvert eneste år, men af en eller anden årsag bliver det ved med at være relevant. Det gængse indpakningspapir til julegaverne er ikke almindeligt papir.

Netop af den grund er det overhovedet ikke rigtige, hvis det smides i en særskilt papircontainer, hvad mange desværre stadig har for vane. Om det er uvidenhed eller dovenskab skal være usagt, men i hvert fald er det ikke godt.

Almindeligt gavepapir indeholder plastik, hvorfor det altså ikke an genbruges, som papir og pap i den dertilindrettede container ellers bliver. Det volder renovationsfirmaerne store problemer. Tag nu bare i det midt- og vestjyske.

– Vi er lidt nervøse for, at folk, der gerne vil sortere deres affald rigtig godt, kommer til at smide det ud som papiraffald. Det skal de ikke. Det skal på genbrugsstationen, eller også skal det i restaffald, siger Pia Vejling, der er kommunikationsansvarlig hos affaldshåndteringen Revas i Viborg, til TVMidtvest.

Problemet er, at hvis der ryger gavepapir med i genbrugsmassen, så er der en risiko for, at hele “sendingen” må smides væk, fordi aluminium, glitter og plastik ikke dur i den blanding, der blandt andet bliver til nyt papir og æggebakker. Sådan siger affaldschef hos Silkeborg Forsyning, Karsten Søndergaard, også til TVMidtvest.

– Det er utrolig vigtigt, at plastfolien ikke kommer ind til os. Det skal i restaffald, så det kan blive sendt til forbrænding, siger Karsten Søndergaard.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu