Miljøets mand er død: Blev 90 år gammel

11. januar 2019 21:33 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Efter kort tids indlæggelse er civilingeniør og professor emeritus Finn Bro-Rasmussen sovet stille ind.

Miljøets mand er død: Blev 90 år gammel
Pensioneret professor Finn Bro-Rasmussen er død, 90 år gammel. Foto: Scanpix

Han var kendt som en af Danmarks fremmeste miljøforkæmpere og var involveret i et utal af danske og internationale miljøsager.

Torsdag sluttede et langt liv i miljøets tegn for civilingeniør og professor emeritus Finn Bro-Rasmussen, da han sov stille ind på Herlev Hospital. Det oplyser Finn Bro-Rasmussens familie til Ritzau.

Bro-Rasmussen blev 90 år og var rask indtil få uger inden sin død, hvor han fik problemer med sit helbred og blev indlagt.

Han var dybt engageret i kampen for miljøet, længe inden miljø blev moderne. Han blev uddannet civilingeniør i 1952, og som civilingeniør – og senere miljøprofessor – beskæftigede han sig med områder som sprøjtemidler, rent drikkevand, tungmetaller, giftdepoter og syreregn.

Gennem tiden har Finn Bro-Rasmussen med en kendetegnende, provokerende stil gjort sig bemærket med sine synspunkter og viden om miljøet hos politikere, embedsmænd, erhvervsfolk og i samfundet som helhed.

Han arbejdede i årene 1953 til 1977 på Statens Vitaminlaboratorium, Statens Pesticidlaboratorium og Statens Levnedsmiddelinstitut, inden han i 1977 blev landets første miljøprofessor.

Frem til 1998 underviste han i økologi og miljølære ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

FN’s fødevareorganisation, FAO, har trukket på Finn Bro-Rasmussens ekspertise og brugt ham som konsulent siden 1975. Han har også siddet i diverse ekspertkomitéer i EU.

Herudover er det i årenes løb blevet til adskillige andre tillidshverv i Miljøankenævnet, Ingeniørforeningen og Danmarks Naturfredningsforening.

Og Finn Bro-Rasmussen bidrog med sin viden om miljøet langt op i sine 80’ere. Således forlod han sit sidste hverv – et hverv som repræsentant for Danmarks Naturfredningsforening – så sent som i 2016.

Han har desuden skrevet klummer og artikler for diverse danske dagblade. I 2013 skrev han for eksempel i Information, at vi bærer en stor del af skylden for at forurene vores kroppe.

Finn Bro-Rasmussen boede op til sin indlæggelse i Søllerød i Nordsjælland. Han efterlader sig to børn og fire børnebørn.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu