Miljøminister vil have forsikringsrabat for klimasikring Miljøminister Ida Auken vil have forsikringsselskaberne til at sænke priserne på forsikringspræmierne, hvis boligejerne klimasikrer deres huse.

1. marts 2013 22:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Miljøminister vil have forsikringsrabat for klimasikring
Miljøminister Ida Auken vil have forsikringsselskaberne til at sænke priserne på forsikringspræmierne, hvis boligejerne klimasikrer deres huse.
Billede mangler

Der bør være rabat på forsikringspræmien til de husejere, der gør en indsats for at klimasikre deres huse, mener mijøminister Ida Auken (SF).

 

»Du kan få rabat på din indboforsikring, hvis du sætter en tyverialarm op. Derfor bør der være en rabat at hente, hvis man for eksempel installerer et højvandslukke for at undgå oversvømmelse i kælderen,« siger Ida Auken.

Mange husejere har i de forgangne måneder fået sig lidt af en overraskelse, når de har set beløbet på girokortet fra forsikringsselskaberne. I nogle områder er priserne steget med over 100 procent. Især folk med kældre har været hårdt ramt.

En af årsagerne til prisstigningerne er, at det nu er tid til at betale regningen på 6,2 milliarder kroner, som skaderne i forbindelse med oversvømmelserne i juli og august 2011 beløb sig til.

En høj pris der dog kunne have været væsentligt lavere, hvis flere husejere havde klimasikret deres boliger ved at lave en pumpebrønd, et højvandslukke eller et omfangsdræn.

Det er netop den type investeringer, ministeren mener, husejerne skal have kontant belønning for.

»Jeg forstår selvfølgelig godt, at det koster forsikringsselskaberne, at vi får mere ekstremt vejr. Men det er en samfundsopgave at klimasikre, så derfor bør forsikringsselskaberne også tage deres ansvar på sig og sænke priserne i områder hvor husejere og kommuner rent faktisk forsøger at gøre noget ved problemet,« siger miljøministeren.

På opfordring fra Ida Auken går Miljøministeriet i dialog med de store forsikringsselskaber for at høre, om ikke man i fællesskab kan finde en model for, hvordan forsikringsselskaberne kan differentiere priserne.

Hos Codan giver anskaffelsen af en højvandsslukker allerede i dag rabat på husforsikringen.

Efter skybruddet over København d. 2. juli 2011 behandlede Codan mere end 6.500 vejrrelaterede skader af hus og hjem. Skader, der muligvis kunne være undgået, hvis boligen havde været klimasikret.

»Som forsikringsselskab har vi klimaforandringerne tæt inde på livet hver dag. Og i de senere år har vi oplevet en markant stigning i vejrrelaterede skader hos vores kunder. Det går først og fremmest ud over de kunder, der eksempelvis mister personlige værdigenstande, når kælderen bliver oversvømmet. Men det går også ud over vores forretning,« siger Jeanette Fangel Løgstrup, der er kommunikationsdirektør i Codan.

En højvandslukker forhindrer kloakvand i at løbe baglæns i kloakken og oversvømme husets kælder, når det regner kraftigt. Højvandslukkeren er dermed en dobbelt sikring og en af de sikreste løsninger mod oversvømmelse af kælderrum.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu