Miljøstyrelsen anklages for svindel med tatoverings-rapport

19. februar 2013 23:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Miljøstyrelsen anklages for svindel med tatoverings-rapport
Billede mangler

»Det er jo faktisk svindel med en ekspertrapport, og det er enormt kritisabelt.«

 

Sådan siger professor i dermatologi Jørgen Serup fra Bispebjerg Hospital i onsdagens 24timer.

Hans kritik er rettet mod Miljøstyrelsen, som han mener er nået til en forkert konklusion, når det gælder kræftfremkaldende blæk til tatoveringer.

Jørgen Serup var blandt eksperterne, der udfærdigede den rapport, som konkluderede, at der ikke var nogen påviselig sammenhæng mellem tatoveringsblæk og kræft.

Samtidig har Miljøstyrelsen for få uger siden udsendt en pressemeddelelse om, at den har påvist, at hvert femte tatoveringsblæk kan være kræftfremkaldende. Dermed går styrelsen direkte uden om konklusionen på den rapport, som blandt andre Jørgen Serup har lavet for den.

»Hvis man sætter ekspertundersøgelser i gang, så må man være loyal over for konklusionen. Men Miljøstyrelsen prøvede at få os til at skrive konklusionen om. Det ville vi ikke, for den nøgne sandhed er, at de ikke kan vurdere blækket,« siger han til 24timer.

Hos Miljøstyrelsens faglige enhed for kemikalier ryster Elisabeth Paludan på hovedet af Jørgen Serups kritik.

»Det er jeg uforstående overfor. Måske har han ikke kendskab til den måde, man risikovurderer kemiske stoffer. Serups bidrag til rapporten var beskrivelsen af de reaktioner, han har set i sin klinik. Det var ikke hans opgave at foretage en risikovurdering af de kemiske stoffer,« siger hun til 24timer.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu