Miljøsvin skader hele branchen

5. juni 2012 13:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Miljøsvin skader hele branchen
Billede mangler

Danske landmænd køber ulovlig gødning og sprøjtegift af kriminelle bagmænd, som i værste fald er kræftfremkaldende.
Det skriver Politiken.
De skadelige stoffer, som spredes ud over markerne, siver nemlig ned i det danske grundvand, hvor det udgør en helbredsmæssig trussel for danskerne.
Landmændenes interesseorganisation, Landbrug og Fødevarer, er chokeret og skuffet over den manglende moral, som ødelægger hele branchens ry.
– Det er helt sikkert, at hvis vi som erhverv i fremtiden skal have befolkningens opbakning, så er det vigtigt, at vi følger de love og regler, som gælder i Danmark. Derfor bør alle landmænd tage kraftigt afstand fra de brodne kar, som ødelægger det for alle andre, siger viceformand i Landbrug og Fødevarer Henrik Frandsen.
120 landmænd er i myndighedernes søgelyd, og Skat, som har ansvaret for at stoppe ulovlighederne, erkender, at man har vanskeligt ved at få bugt med kriminaliteten.
– Vi er meget optaget af, at vores medlemmer overholder loven, og vi pointerer på det kraftigste, at alle overholder loven, siger Henrik Frandsen, som ikke har konkrete udspil til, hvordan man standser ulovlighederne.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) kalder den ulovlige handel “uacceptabel”, og ministeren vil overveje stramninger i lovgivningen for at komme misbruget til livs.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu