ANNONCE

Milliard erstatning til sex-krænkede gymnaster

3. februar 2020 21:43 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Misbrugte USA gymnaster får tilbudt en samlet erstatning på knap halvanden milliard danske kroner.

215 millioner dollars eller næsten halvanden milliard danske kroner. Det er hvad det amerikanske gymnastikforbund tilbyder at udbetale til en gruppe kvindelige gymnaster, der er blevet seksuelt misbrugt af den nu fængselsdømte landsholdslæge Larry Nassar. Det skriver BBC.

Artiklen fortsætter under videoen

Mediet nævner også, at der er tale om et forligs-forslag, og de pågældende kvinder nu skal stemme om, hvorvidt de accepterer det, eller om de i stedet ønsker at at føre et civilt søgsmål mod forbundet.

Accepterer de forliget vil forsikringsselskaberne for Twistars, der er en Michigan-baseret gymnastikklub, hvor lægen ifølge gymnasterne misbrugte dem, spæde yderligere 2,1 millioner dollars til. Det svarer til godt 14 millioner kroner.

300 års fængsel

Larry Nassar blev i 2018 idømt op til 300 års fængsel for gennem sin tid som læge for det amerikanske gymnastiklandshold at have misbrugt ikke færre end 265 kvinder. Af domsafsigelsen fremgik det, at han ydermere har misbrugt studerende fra Michigan State University, og at dommen også omhandlede straf for børnepornografi.

I maj 2018 indvilgede Michigan State University i at betale næsten 3,4 milliarder kroner til de studerende gymnaster, misbruget var gået ud over.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu