ANNONCE

Milliard-kup: Røvere på flugt fra politiet

25. november 2019 12:30 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Mandag morgen begik en gruppe røvere indbrud mod kunstmuseueet Grüne Gewölbe i Dresden. De løb angiveligt afsted med ædelstene til milliarder af euro.

Det er nærmest som taget ud af de bedste Hollywood-film, men nu er det virkelighed.

Mandag morgen blev kunstmuseet Grüne Gewölbe røvet for værdier, der vurderes til at være en milliard euro værd. Det skriver det tyske medie BILD, der har fået det bekræftet af tysk politi.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ifølge politiet er røverne, der stod bag milliard-kuppet i Dresden fortsat på fri fod.

Røverne er på flugt

Mandag morgen kunne tysk politi fortælle, hvorfor der i løbet af morgenen havde været en hel del politi omkring kunstmuseet i Dresden.

– Vi kan bekræfte et indbrud i Grüne Gewölbe. Politiet er på gerningsstedet. Gerningsmændene er på flugt, fortalte talsmanden fra politiet Thomas Geithner.

Efterfølgende har området omkring kunstmuseet været afspærret, mens poltiet har søgt efter spor, der kunne lede dem i retningen af gerningsmændene, mens det også skulle opgøres, hvad der er blevet stjålet fra museet.

Ild lammede strømmen

Ved fem-tiden tidligt mandag skulle der angiveligt være sat ild til et strømskab i katakomben under Agustusbrücke – en bro kort fra kunstmuseet- og den brand har lammet strømmen i kunstmusseet.

Gerningsmændene skulle have fået adgang til museet ved at kravle ind af et hjørnevindue under strømnedbrydelsen.

Grüne Gewölte er særligt kendt for sit store rådighed over en kæmpe kunstskat, der indeholder alt fra malerier til smykker.

Stjal historiske smykker

Inde i kunstmuseet har gerningsmændene taget flere historiske smykker samt diamanter og ædelstene. Det er endnu ikke kendt, hvilke smykker, der er tale om.

Samlet set skulle gerningsmændene være løbet afsted med smykker og ædelstene med en værdi på milliarder af euro.

På museet var der også mulighed for at gerningsmændene kunne have fået fingre i værdifulde malerier og keramik, men intet af det er eftersigende blevet stjålet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu