Milliardær har begået selvmord

10. august 2019 16:00 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Den kendte milliardær Jeffrey Epstein har begået selvmord.

Newsbreak.dk har ad flere omgang omtalt den kontroversielle milliardær Jeffrey Epstein. Men lørdag eftermiddag ramte en yderst tragisk nyhed om den kendte milliardær, der angiveligt har begået selvmord i sin celle.

Milliardæren Jeffrey Epstein, som er anklaget for menneskehandel og overgreb mod mindreårige piger, har begået selvmord. Det rapporterer Reuters.

Den amerikanske milliardær Jeffrey Epstein er lørdag fundet død i sin fængselscelle på Manhattan.

Det rapporterer adskillige amerikanske medier.

66-årige Epstein, der sad i Manhattan Correctional Center, var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger.

Tråde til toppolitikere

Sagen mod ham fik i juli USA’s daværende beskæftigelsesminister, Alexander Acosta, til at træde tilbage.

Acostas afgang kom, efter at han har været under kraftig kritik for et forlig, han som statsanklager for 11 år siden indgik i en sag om Epstein.

Epstein slap dengang med 13 måneders fængsel for en relativt mild anklage. Milliardæren stod ellers over for en række anklagepunkter, der potentielt kunne have givet ham fængsel på livstid.

Epstein, der blev anholdt 6. juli, var igen anklaget for menneskehandel og alvorlige overgreb mod flere mindreårige piger. De yngste af dem var 14 år.

Epstein risikerede at blive idømt 45 års fængsel, hvilket i praksis ville være en livstidsdom for den 66-årige rigmand.

Men det er langt fra første gang, at der har været historier fremme om hård tid i fængslet.

Tidlige problemer bag tremmer

Den amerikanske rigmand Jeffrey Epstein, der sidder fængslet i New York under anklage for menneskehandel og tidligere er dømt for pædofili, er kommet til skade i fængslet.

NBC New York skriver, at milliardæren blev fundet i sin celle – tilskadekommen og i fosterstilling.

Hvad der præcis er hændt med Epstein er endnu uklart. Han blev fundet i nær bevidstløs tilstand og med mærker på halsen, fortæller to kilder til mediet.

Andre kilder fortæller, at Epstein sandsynligvis har forsøgt at hænge sig selv. En tredje kilder siger, at Epstein ikke er kommet alvorligt til skade, og at han måske har forsøgt at skade sig selv for at blive forflyttet.

Måske overfaldet

En helt fjerde kilde fortæller, at Epstein kan være blevet overfaldet.

Ifølge kilden skulle en mand ved navn Nicholas Tartaglione være blevet afhørt om sin rolle i sagen. Tartaglione er tidligere politimand og sidder inde for et firdobbelt mord, han begik i december 2016. Her gik en kokainhandel galt.

Tartagliones advokat afviser imidlertid, at hans klient skulle have rørt Epstein:

– De sidder i samme afdeling og har det fint, siger advokat Bruce Barket, og uddyber, at de to har et fint forhold til hinanden.

Bruce Barket fortæller også, at både Epstein og Tartaglione er utilfredse med forholdene i fængslet, der skulle døje med oversvømmelser, skadedyr og dårlig mad.

Dømt pædofil

I 2008 erklærede Epstein sig skyldig i rufferi, hvor en af personerne var under 18 år. Epstein blev idømt 13 måneders fængsel og skulle indgå et finansielt forlig med flere af sine ofre.

Samtidig blev Epstein registreret som sexforbryder.

Forliget blev kritiseret flere steder fra, skriver det amerikanske medie The New York Times.

Jeffrey Epstein er tidligere kapitalforvalter og har tidligere været gode venner med Bill Clinton og præsident Donald Trump.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu