Milliarder er på vej til syriske krigsofre

30. januar 2013 17:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Milliarder er på vej til syriske krigsofre
Billede mangler

SYRIEN: Flere end 60.000 mennesker har mistet livet i Syrien, mens hundredetusinder enten er flygtet til nabolandene eller er blevet fordrevet internt i det borgerkrigshærgede land.

 

Der er derfor et stærkt behov for hjælp, og den er nu på vej, oplyser FNs generalsekretær Ban Ki-moon fra en donorkonference i Kuwait. Her har det internationale samfund indsamlet i alt 1,5 milliarder dollar, svarende til 8,3 milliarder kroner, til fordrevne syrere.

Dermed blev målet nået, og der er nu en milliard dollar på vej til Syriens nabolande, som siden konflikten brød ud for 22 måneder siden, har taget imod hundredtusindvis af flygtninge.

Den resterende halve milliard dollar skal gå til humanitært hjælpearbejde i Syrien, hvor fire millioner mennesker er påvirket af konflikten i landet.

Under konferencen slog Ban Ki-moon også fast, at den syriske præsident, Bashar al-Assad bærer det primære ansvar for at sætte en stopper for de lidelser, hans folk gennemgår, og han bør lytte til deres råb om hjælp, mener Ban Ki-moon.

– Det kan ikke fortsætte som nu. Det er vigtigt at indse, at det primære ansvar ligger hos den syriske regering og hos Assad, sagde han under konferencen i Kuwait.

Den fandt sted blot en dag efter, at FN og Den Arabiske Ligas særlige udsending i Syrien, Lakhdar Brahimi, appellerede til de 15 medlemslande i sikkerhedsrådet om at tage initiativ til at sætte en stopper for den syriske borgerkrig.

I sin hidtil mest dystre rapport fra Syrien slog Brahimi også fast, at et »hidtil uset niveau af rædsel« er nået i Syrien, og at både regeringsstyrker og repræsentanter fra oppositionen har begået grusomme forbrydelser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu