Milliarder til statskassen fra skattely

11. april 2013 01:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Milliarder til statskassen fra skattely
Holger K. Nielsen.

Flere EU-lande lægger op til at dele flere oplysninger om for eksempel bankkonti på tværs af grænserne for at få ram på svindlere, skriver Politiken.
Det kan give flere milliarder kroner til den danske statskasse, håber skatteministeren.

 

»Jeg forventer, at de nye initiativer, som en række EU-lande lægger op til, kan skæppe med yderligere milliarder af kroner i den danske statskasse, fordi vi får bedre muligheder for at skærpe vores indsats«, siger Holger K. Nielsen (SF) til avisen.

EU har intensiveret jagten på skattesnydere, der ifølge EU-kommissionen koster de europæiske statskasser omkring 7.500 milliarder kroner om året.

Den luxembourgske premierminister, Jean-Claude Juncker, har erklæret sig klar til et opgør med hemmelighedskræmmeriet, der i mange år har givet landets enorme banksektor ry som skattely.

Storhertugdømmet har indtil nu nægtet at dele oplysninger om bankkonti med de øvrige EU-lande, men den praksis kan der gøres en ende på fra 2015, siger Juncker.

De nye meldinger kommer efter flere afsløringer af, hvordan milliardærer gemmer store summer for skattemyndighederne flere steder i verden.

Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Italien og Spanien har sagt, at de vil styrke det eksisterende samarbejde i EU. Det skal ske ved at dele endnu flere oplysninger om finansielle aktiviteter for at få ram på skattesnydere.

Professor i skatteret fra Aarhus Universitet Jan Pedersen tør ikke spå om, hvor store summer der vil se dagens lys, hvis Skat får adgang til endnu flere oplysninger fra for eksempel Luxembourg. Men erfaringerne viser, at der er penge at komme efter, siger han.

»Det er overvejende sandsynligt, at der er danskere, som snyder i skat ved at placere deres penge i for eksempel Luxembourg, og som vil føle sig ramt af de her nye tiltag«, siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu