Milliardnedskrivning i Telenor efter priskrig

13. februar 2013 07:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Milliardnedskrivning i Telenor efter priskrig
100 millioner kroner som danskerne har optjent som feriepenge er stadig ikke hentet. Foto: Colourbox.

Mobilkrigen i Danmark gør så ondt, at landets næststørste teleselskab har måttet nedskrive sin værdi med lige over fire milliarder kroner.

 

Norskejede Telenor, som hører til blandt verdens ti største mobilselskaber, mærker den voldsomme konkurrence med prisnedsættelser og lavere indtjeningsmargener og har derfor i fjerde kvartal taget konsekvensen og har erkendt et værditab på fire milliarder norske kroner – en anelse mere i danske kroner – på den danske del af forretningen.

Det sker »i lyset af en lavere omsætningsvækst og EBITDA-margen (indtjeningsmargen, red.) end tidligere ventet«, hedder det i en note til koncernregnskabet, som blev fremlagt onsdag morgen.

Heraf fremgår, at Telenor på et kvartal har mistet 22.000 mobilkunder, og på et år er kundernes gennemsnitlige månedsforbrug faldet fra 168 til 143 kroner, navnlig fordi de forlader selve Telenor for i stedet at blive kunder hos Telenors lavprisselskaber CBB Mobil og Bibob. Mobilomsætningen er derfor faldet med ni procent, og sammenlagt er Telenors omsætning ti procent mindre end for et år siden, mens indtjeningsmargenen er faldet med tre procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu