Milliardsmæk til Novo Nordisk

5. februar 2013 04:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Milliardsmæk til Novo Nordisk
Billede mangler

Novo Nordisk har fået et skattesmæk af det danske skattevæsen på 3,6 milliarder kroner i 2012. Det skyldes brud med regler for såkaldt transfer pricing, der går ud på, at internt salg i en koncern skal ske på markedsvilkår, hvilket altså ikke har været tilfældet i Novos sager. Det skriver Børsen tirsdag.

 

Smækket i 2012 kommer, netop som debatten omkring multinationale selskabers skattebetalinger raser, men diabeteskoncernen fastholder, at det er en tilfældighed.

– Vi er til enhver tid involveret i en eller flere skatterevisioner, og nogle går mange år tilbage, og mange af dem drejer sig om transfer pricing. Jeg tror, man skal se det som en tilfældighed, at flere sager sluttede i 2012, siger kommunikationschef Mike Rulis til Børsen.

Om hvorvidt sagerne opstår, fordi selskaberne laver fejl eller bevidst forsøger at snyde, er svært at svare på. Men ifølge Jan Pedersen, professor i skatteret ved Aarhus Universitet, kan det skyldes begge dele.

– Det kan være begge dele. Det er helt åbenlyst, at der er nogen, som forsøger at få nedsat skatten ved hjælp af de interne afregninger. Hvem det er, det ved jeg ingenting om, siger han til Børsen.

Hverken Novo Nordisks kommunikationschef, Mike Rulis, eller bestyrelsesformand Sten Scheibye har ifølge avisen ønsket at uddybe skattesagerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu