Million-svindel: 36-årig mand fra Taastrup dømt til fire års fængsel

26. januar 2012 05:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Million-svindel: 36-årig mand fra Taastrup dømt til fire års fængsel
Billede mangler

En 36-årig mand fra Taastrup skal fire år i fængsel for at have fuppet 50 personer til at begå 300 bedragerier for i alt 5,6 mio. kr.

 

Den dømte opererede med et kriminelt koncept, hvor han systematisk spottede socialt udsatte personer, som var i økonomisk uføre og registreret hos RKI.
Efter en kreditvurdering tilbød han de gældsplagede en vej ud af skyldnerregisteret. Han lovede nemlig at betale en del af deres gæld, så de blev slettet som dårlige betalere. Til gengæld skulle de hjælpe ham med nogle indkøb.

Ifølge tiltalen formåede han i forening med ca. 50 personer at oprette i alt ca. 300 kviklån og kreditkøb på IPhones, tv-apparater og anden elektronik.
De 50 personer var typisk svage eksistenser med sociale-, psykiske- og misbrugsproblemer og ringe økonomisk indsigt, som den 36-årige fik til at skrive under på kreditkøb i butikker og storcentre i hele Storkøbenhavn. Varerne solgte den 36-årige selv videre.

– Det er en usædvanlig kynisk sag, hvor den dømte gik målrettet efter sårbare personer – og i flere tilfælde manipulerede dem til at medvirke til omfattende kreditbedragerier, siger anklager Mie Kjær.
Flere sigtede
Der er ikke rejst sigtelse mod mange af de medvirkende, fordi de blev fuppet og ikke indså, at de begik noget kriminelt. Andre har erkendt medvirken til bedrageri og er nu sigtet.
En 47-årig kvinde fra Vallensbæk er sigtet for medvirken til bedragerierne og hæleri. Hun mistænkes for at have spottet de svage eksistenser, formidlet kontakter og aftaget varer. Hendes sag bliver afgjort senere.
Dommens dag
Den 36-årige hovedmand blev onsdag dømt for groft bedrageri til i alt 5,6 millioner kroner og for forsøg på bedragerier til yderligere 1,2 millioner, hvilket han tilstod.

Retten i Glostrup straffede ham med fire års ubetinget fængsel, som inkluderede besiddelse af en skarpladt pistol.

Pistolen blev fundet på hans bopæl på Parkvej sammen med lånedokumenter, fuldmagter og private papirer tilhørende op mod 100 personer.

Han har siddet varetægtsfængslet siden september og er fortsat fængslet efter dommen.
Den dømte kan desuden se frem til et erstatningskrav på tre millioner fra de finansieringsselskaber, som mistede penge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu