ANNONCE

Millionbøde på vej til vognmand

16. juni 2020 17:19 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Et stop af to lastbiler ser ud til at føre en enorm bøde med sig.

I en større sag om ulovlig cabotagekørsel risikerer en vognmandsvirksomhed i Aabenraa Kommune nu en millionbøde.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politikommissær Henrik Fobian fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi havde virksomheden i nogen tid været under mistanke.

Mandag slog Tungvognscenter Øst så til i samarbejde med Tungvognscenter Syd og Tungvognscenter Nord i en aktion, hvor to lastbiler fra samme virksomhed blev standset, mens virksomhedens kontorer i Aabenraa Kommune blev ransaget:

– Vi har i noget tid haft virksomheden mistænkt for at køre for mange ture i Danmark, og vores efterforskning pegede i retning af, at nogle af de tysk indregistrerede lastbiler kørte op mod 20 cabotagekørsler i Danmark mod de tilladte tre kørsler. Dermed besluttede vi at bringe de udenlandske lastbiler til standsning samt ransage virksomheden for at finde beviser herpå, siger politikommissæren.

Bøde i millionstørrelse

Ved ransagningen fandt politiet dokumenter, der pegede på, at den udenlandske virksomheds lastbiler havde kørt op mod 150 cabotageture, hvoraf mange var udført i blokke af 4 eller flere. Den samlede bøde kan i dette tilfælde løbe op i omegnen af en million kroner, vurderer politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Som sikkerhed for, at bøden kan betales, har politiet tilbageholdt to af virksomhedens lastbiler, hvilket virksomheden ønskede indbragt for retten.

Ifølge politikommissær Henrik Fobian skyldes politiets opmærksomhed på virksomheden blandt andet tips internt i branchen:

– Vi er rigtig glade for, at branchen er opmærksom på de mistænkelige kørsler, der kan forekomme på de danske veje. Selvom politiet også har nogle virksomheder i kikkerten, kan de små tips være med til at bekræfte en mistanke, så en efterforskning bliver intensiveret, siger politikommissær Henrik Fobian.

Bødetaksterne er ifølge Færdselsstyrelsen på 35.000 kroner for 1-2 ulovlige cabotagekørsler, 70.000 kroner for 3-5 ulovlige kørsler og 105.000 kroner for 6-9 ulovlige kørsler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu