ANNONCE

Milliondyr kunstsamling fundet efter ni år

20. november 2019 22:16 | Af: Newsbreak.dk

I forbindelse med en ransagning på en adresse i Randers har Østjyllands Politi fundet en stor grønlandsk samling, som blev stjålet for ni år siden.

Milliondyr kunstsamling fundet efter ni år
Tupilakker kan blandt andet se sådan her ud. Arkivfoto: Scanpix

I 2010 fik en person på en adresse i Thy stjålet en stor samling grønlandske tupilakker. Lige siden har ejeren ikke set dem af syne.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men i går, tirsdag, fandt Østjyllands Politi den store samling, hvis forsvinden altså blev anmeldt for ni år siden. Det skriver TV2 Østjylland.

– Vi finder kunstsamlingen i forbindelse med en ransagning i en hel anden sag. Betjentene undrer sig over fundet og finder frem til, at samlingen stammer fra et indbrud for år tilbage, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Mistænkt i anden sag

Manden, som tilsyneladende har haft tupilakkerne i alle disse år, bor i Randers og er 55 år. Samlingen blev fundet på hans adresse.

– Han var mistænkt for at have begået anden kriminalitet, men han er kun sigtet for tupilakkerne. Det er ikke så tit, at vi finder koster fra et så gammelt forhold, siger Jakob Christiansen til TV2 Østjylland.

Samlingen vurderes til at have en værdi på omkring 2,5 millioner kroner.

Østjyllands Politi fremstillede i dag, onsdag, klokken 09:00 den 55-årige mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

– Han er varetægtsfængslet i fire uger, nægter sig skyldig og har kæret kendelsen, siger Jakob Christiansen til TV2 Østjylland.

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, og derfor ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere detaljer om den anholdte eller fundet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu