ANNONCE

Millioner af falske dollar gemt i souvenirs

2. august 2012 13:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Millioner af falske dollar gemt i souvenirs
Billede mangler

Falske dollarsedler til en samlet værdi af knap 14 millioner kroner er, hvad det peruanske politi netop har afsløret. Dollarsedlerne, der var gemt i en masse souvenirs, blev fundet i et hus i landets hovedstad, Lima.
Den lokale politimester ved navn Raul Salazar fastslår, at det den berygtede familieklan Quispe Rodriguez, der står bag produktionen af de mange falske penge.
Han fortæller også til BBC, at en mand ved navn Luis Alfredo Obando Paredes blev anholdt efter afsløringen, da politiet mener, at han er en del af klanen.
I huset, hvor politiet afslørede de ulovligt fremstillede 50-dollar-sedler, fandt de også specialpapir og maling, som blev brugt til fremstilling af pengene.
Fundet sker blot to uger efter, at andre medlemmer af klanen blev anholdt for at have produceret flere millioner falske dollar, euros og soles, der er møntfoden i Peru.
Myndighederne i Peru mener, at familieklanen er ledet af Joel Rodrigues Quispe – også kaldet Nique – der for tiden sidder i fængsel og er ved at blive retsforfulgt.
Ifølge avisen Peruvian Times er Quispe Rodriguez-klanen blandt landets største producenter og eksportører af falske penge. Avisen skriver, at familien sågar har brugt et kun 13-årigt medlem af klanen til at smugle falske penge.
Journalisten Mattia Cabitza fra BBC forklarer, at metoden med at gemme de falske penge usædvanlig steder for at undgå, at de bliver afsløret, minder om den måde, hvorpå man smugler stoffer på kryds og tværs af lande.
Peru er et af de lande, der producerer flest falske pengesedler. Alene i år har det peruanske politi afsløret falsk valuta for over 100 millioner kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu