ANNONCE

Millionerne ruller ind

23. september 2020 19:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

AGF har tjent 10 millioner kroner i seneste regnskabsår, som ellers har været præget af coronaudfordringer.

Millionerne ruller ind
Der er grund til smil i AGF, hvor klubben kommer ud af et coronapræget regnskabsår med et tocifret millionoverskud. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Trods coronakrise og deraf negativ indflydelse på diverse indtægtsmuligheder leverer selskabet bag fodboldklubben AGF for andet år i træk et overskud. Før skat har AGF tjent 10 millioner kroner for regnskabsåret, der strækker sig fra 1. juli 2019 til 30. juni 2020. Det oplyser AGF onsdag.

– Trods de vanskelige vilkår, som covid-19 medførte i anden halvdel af regnskabsåret, er vi lykkedes med at bygge videre på den positive udvikling, koncernen de senere år har gennemgået, siger direktør Jacob Nielsen til agf.dk.

– Og vi har i sæsonen slået en lang række rekorder, når det kommer til tilskuere, transfer, merchandisesalg, tv-seere og sponsoromsætning.

Klubben har oplevet et fald i indtægter for entré, billetter og tv på seks millioner kroner som følge af coronakrisen og dens restriktioner. Også selskabets restaurations- og cateringsvirksomhed har været hårdt ramt af coronapandemien. De faktorer er en del af årsagen til, at den samlede omsætning er faldet fra 131 millioner kroner til 122 millioner kroner i forhold til året før.

Lønstigning

Samtidig er lønomkostningerne steget med otte millioner kroner, hvilket ifølge årsrapporten skyldes en stigning i antallet af ansatte, men især øgede udgifter til superligatruppen.

Til gengæld har man oplevet en stigning i sponsorindtægter på ni millioner kroner, ligesom også de forbedrede sportslige resultater med superligabronzen har givet øgede indtægter. Dertil er de eksterne omkostninger faldet med fem millioner kroner.

Som andre klubber har regeringens kompensationsordninger været med til at afdække tab, og det har været medvirkende til, at AGF alligevel kunne præstere et tocifret millionoverskud. Selskabets egenkapitel er nu på 68 millioner kroner, og udsigterne for næste regnskab er også gode.

– Det er især værd at hæfte sig ved, at vi både sportsligt og kommercielt fortsat udvikler os i en positiv retning, hvilket resulterede i de første medaljer i 23 år og en rekordhøj sponsoromsætning. Fremgangen giver os mulighed for at agere proaktivt i forhold til vores vision, siger bestyrelsesformand Lars Fournais.

AGF forventer et plus på mellem 15 og 30 millioner kroner, når regnskabet om et års tid igen gøres op. De positive forventninger skyldes blandt andet salget af profilen Mustapha Bundu til belgiske Anderlecht. Den indtægt ligger i det igangværende regnskabsår.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu