ANNONCE

Millionindsamling til hjemløs var fup og svindel

27. december 2018 10:59 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Indsamlingshjemmesiden GoFundMe betaler nu sammenlagt mere end 2,5 millioner kroner tilbage til folk, der har doneret penge til en fup-indsamling.

Millionindsamling til hjemløs var fup og svindel
Mere end 14.000 har doneret penge til svindelindsamlingen. (Foto: Shutterstock)

Historien om den hjemløse krigsveteran Johnny Bobbitt gik sidste år viralt. Bobbitt havde angiveligt foræret sine sidste 20 dollars til en kvinde ved navn Katelyn McClure, så hun kunne komme trygt hjem efter at hendes bil var gået tør.

Det fik Katelyn McClure og hendes kæreste Mark D’Amico til at oprette en indsamling, der skulle få veteranen væk fra gaden. Det lykkedes dem at indsamle mere end 2,5 millioner kroner, og Bobbitt kom væk fra gaden.

Men nu viser det sig, at historien måske var for god til at være sand. I første omgang gik Bobbitt til politiet, da han hævdede, at kæresteparret havde svindlet ham for langt størstedelen af pengene.

Senere blev de alle tre sigtet for groft tyveri og bedrageri, skriver BuzzFeed. De står i dag alle tre til fængsel i op til 10 år, hvis de bliver dømt, skriver BuzzFeed.

Pengene er væk

Katelyn McClure og Mark D’Amico har allerede brugt mindst halvdelen af de indsamlede penge, er det kommet frem i retten.

Anklagemyndigheden henviser ligeledes til en besked, Katelyn McClure har sendt til en ven – her indrømmer hun, at indsamlingen var falsk. Parret er anklaget for at have taget imod 367.000 dollars, mens Bobbitt efter sigende har modtaget 75.000 dollars.

Derfor står GoFundMe til at indkassere en økonomisk lussing – de har nemlig tilbagebetalt pengene til de 14.000 mennesker, der støttede indsamlingen.

– Alle donationer er blevet refunderet. GoFundMe beskytter altid vore donorer, og det er netop derfor, vi har sådan en omfattende refusionspolitik, siger hjemmesidens talsmand Bobby Whithorne til BuzzFeed.

Derudover samarbejder GoFundMe med politiet om at finde frem til de resterende forsvundne penge.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu