Milliontyveri: Nu er der to gerningssteder

13. september 2018 21:31 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En stige, som blev brugt til et indbrud i Gentofte sidste weekend, bringer politiet nærmere gerningsmændene.

Ejeren af en stige, som Nordsjællands Politi onsdag udsendte billeder af, er fundet.

Det bringer politiet videre i efterforskningen af et millionkup, som blev begået i en villa i Gentofte natten til lørdag.

Stigen, som var stjålet, brugte tyven eller tyvene til at komme fra villaens have og op til første sal, hvor en dør blev brudt op.

Tyvene slap afsted med antikt sølvtøj til en værdi af op mod ti millioner kroner.

– Det betyder, at vi nu har to gerningssteder, og vi formoder, at der er tale om samme gerningsmænd, siger politikommissær Henrik Sejer.

Ejer fundet – politiet mistænker ikke vedkommende

Ejeren af stigen blev fundet onsdag eftermiddag, og vedkommende formodes dermed ikke at stå bag det ifølge politiet professionelt udførte indbrud.

Stigen, der blev stjålet i dagene op til milliontyveriet, er sendt til kriminaltekniske undersøgelser. Svaret på dem ventes klar i løbet af en uge.

– Der kommer også nye undersøgelser i sagen, fordi vi har fundet det sted, hvor stigen blev stjålet fra.

– Det er klart, at når vi har et nyt gerningssted, tager vi fotos af det og undersøger det for fingeraftryk og dna, siger Henrik Sejer.

Ubesvarede spørgsmål

Politikommissæren ønsker ikke at oplyse, hvor stigen blev stjålet fra, eller hvor langt der er mellem de to gerningssteder.

Der foreligger fortsat ubesvarede spørgsmål i sagen, der blot føjer til mystikken, da politiet eksempelvis ikke har offentliggjort adressen på den bolig, tyveriet blev begået på.

Sikkert er det, at den stjålne skat er op mod 10 millioner værd, og den består både af  sølvfade, lysestager og suppeterriner, der stammer fra 1600- og 1700-tallet.

Skatten er beskyttet af den danske kulturarv, en titel der kan tildeles eksempelvis sølvtøj, hvis det minder os om fortiden.

Politiet har tidligere oplyst, at det er en privat sølvsamler, der har samlet den store skat, og vedkommende har udlovet en dusør på tre millioner kroner til den eller de personer, som kan bringe de dyrebare genstande hjem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu