ANNONCE

Mimi J. utroligt lettet og glad for dom

3. februar 2012 15:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mimi J. utroligt lettet og glad for dom
Billede mangler

Hos Red Barnet er der glæde ovenpå nyheden om dagens dom i Højesteret.
“Det er en utrolig lettelse og sådan en glæde, at Højesteret nu har slået fast, at børn må ikke retsforfølgelses, fordi de kommer hertil uledsagede og uden de rigtige papirer,” siger generalsekretær for Red Barnet Mimi Jakobsen til Newspaq.
I den aktuelle sag fik en somalisk pige og en afghansk dreng en dom i Østre Landsret på 40 dages fængsel og udvisning, fordi de viste falske pas ved deres indrejse til landet. Den har Højesteret underkendt.
Red Barnet mener, at loven bør laves om, så det fremover står helt klart, at myndighederne ikke må anklage flygtningebørn for dokumentfalsk.
“Dommen er et helt klart signal til regeringen og Folketinget om, at nu skal retningslinjerne stå lysende klare. Og ellers må der lovændringer til, så børn med ualmindelige papirer ikke kan retsforfølgelses. Det er jo det, der ligger i at flygte,” siger Mimi Jakobsen.
“De her børn kommer fra Irak, Somalia og Afghanistan, som er de værste og farligste lande i verden, så det kan være en betingelse for dem for at flygte,” understreger hun videre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu