ANNONCE

Minder om sølvfisk: Nyt kræ er meget værre

8. maj 2019 20:52 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Synes du, sølvfisk er for klamme, så vil du virkelig hade skægkræ.

Sølvfisk gør jo egentlig ikke nogen ondt. Alligevel synes mange, at de underlige væsner er virkelig ulækre. Nu kan de sølvfisk-forskrækkede se frem mod en ny fjende, der er endda værre.

I en pressemeddelelse fra skadedyrsbekæmpelseskoncernen Rentokil fremgår det nemlig, at skægkræet er kommet til Danmark, og dermed et “husmonster”, der er langt værre end sølvfisk.

– De gør ikke nogen større skade, men i modsætning til sølvfisk spreder de sig rundt i huset, sætter sig bag reoler og skabe og går i vores madvarer. Mens problemer med sølvfisk som regel kan klares med en rengøring, er skægkræ svære at behandle, siger Claus Schultz, der er teknisk chef i Rentokil.

Skægkræene er noget mere opsøgende end sølvfisken. Især i forhold til madvarer – og de kan lide de tørre som mel og lignende – er skægfætteren mere målrettet.

Har dem uden at vide det

Man ved ikke præcis, hvordan skægkræet spreder sig fra et område til et andet, men det sker ifølge Rentokil formentlig med tømmer, møbler og andre genstande, hvor de skæggede dyr kan gemme sig.

I en periode har skægkræet langsomt ædt sig ind på nabolandet Norge, og nu tyder alt på, at vi her hjemme også skal forberede os på det sølvfisk-lignende bæst. Der er nemlig konstateret skægkræ både i Jylland og på Sjælland.

– Vi har fået de første henvendelser både fra private og fra et museum, der er angrebet af, hvad der har vist sig at være skægkræ. En del flere har givetvis skægkræ uden endnu at vide det. De tror måske, der er tale om almindelige sølvfisk, siger Schultz.

Du kan kende skægkræet fra sølvfisken på blandt andet størrelse, men også ved, at skægkræ er lidt lysere, mere brunlige og mindre skinnende end sølvfisk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu