ANNONCE

Mindretal vil i bundestag

19. september 2020 16:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det danske mindretal i Slesvig vil have politisk indflydelse.

Mindretal vil i bundestag
Landsmøde beslutter at stille op til Forbundsdagsvalg i 2021. Foto: Scanpix

Citathistorie, DR Syd

På et landsmøde i Flensborg besluttede det danske mindretals parti, Sydslesvigsk Vælgerforening (SSV), lørdag, at man vil stille op til Forbundsdagsvalget i september 2021. Det er første gang siden 1961, at det danske mindretal går efter en post i Berlin. Fra 1949 til 1953 var SSV repræsenteret i Forbundsdagen ved Hermann Clausen, men i 1961 opgav man at stille op.

Det var et relativt snævert flertal på knap 60 procent, der stemte ja til at søge den politiske indflydelse i Berlin, mens knap 37 procent stemte nej. Afstemningen på landsmødet fulgte, efter at partiets medlemmer på en stribe medlemskonferencer har drøftet spørgsmålet.

SSV er fritaget for den femprocents spærregrænse, der gælder for andre partier, og det betyder, at man formentlig vil kunne opnå valg til forbundsdagen, hvis det lykkes at få mellem 40.000 og 50.000 stemmer. Ved det seneste landdagsvalg i Slesvig-Holsten fik SSV knap 49.000 stemmer, og det har givet forhåbning om et mandat i Berlin.

I januar vælger det danske mindretals parti sine kandidater, og i marts fastlægger man valgprogrammet.

Landsformand Flemming Meyer siger til DR Syd, at han glæder sig over, at et flertal har besluttet at stille op til Forbundsdagsvalget:

– Mange spørgsmål afgøres i Berlin, og der skal vi være med. Desuden skal vi ikke bare spørge, hvad vi kan få ud af det men også, hvad vi kan bidrage med.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu