ANNONCE

Sigter 18 for livsfarlig adfærd

7. februar 2021 08:27 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

I København er 18 sigtet for ulovlig færdsel på tilfrosne søer. Isen er endnu ikke tyk nok til at være sikker

Flere steder i landet har politiet lørdag måttet guide borgere ind, der færdedes på søer, som efter længere tids frost er blevet til is.

Man må kun gå ud på isen, hvis der er opsat skilte, som angiver, at den er sikker – og det er den ikke endnu flere steder i landet.

I København valgte nogle borgere dog alligevel at gå rundt på de tilfrosne søer. Mindst 18 personer er lørdag sigtet for ulovlig færdsel.

Det fortæller Paw Kaltoft fra Københavns Politi. Han håber ikke, at politiet får lige så travlt med at få fat i folk på de frosne søer søndag.

– Jeg håber, at det, der er kommunikeret i dag, har hjulpet, så borgerne i København har fået øjnene op for, at det kan være farligt.

– Jeg har ikke kendskab til, at der er nogle i København, som er faldet igennem. Men det er sket andre steder, siger han.

Faldt gennem isen

Lørdag faldt tre personer igennem isen ved Dragstrup Vig på Mors, da de surfede på isen iført våddragter og sikkerhedsveste.

En redningsaktion blev iværksat, men personerne kom selv op i sikkerhed.

Også på Skarresø ved Jyderup på Sjælland udspillede sig en redningsaktion, hvor 19-årige mænd blev samlet op af en helikopter.

De havde bevæget sig langt ud på søen. Ifølge TV2 er de begge nu sigtet for ulovlig færdsel på isen.

Klik igennem galleriet ovenfor og se, hvordan man skal hjælpe en person, der er gået igennem isen – uden at udsætte sig selv for livsfare.

Flere tilfælde i hele landet

Også Bornholms Politi har måttet hente flere personer ind fra de tilfrosne søer.

Det er den enkelte kommune, som vurderer, hvor tyk isen skal være, for at den er sikker. Det varierer derfor fra sted til sted.

Typisk skal den være minimum 13 centimer tyk. I Aarhus skal der dog være et 16 centimer tykt lag is, før man må gå på den.

Der er dog et stykke vej endnu. Lørdag ved 13-tiden var meldingen fra Østjyllands Politi, at isen pt. var omkring seks centimeter tyk.

Også i Aarhus har politiet måttet kalde både børn og voksne ind fra isen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu