Mindst 20 dræbt efter hooligandom

26. januar 2013 13:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mindst 20 dræbt efter hooligandom
Billede mangler

21 personer idømt dødsstraf for vold på fodboldstadion i Egypten. Dommen fører til nye sammenstød, og 22 mennesker meldes dræbt.

 

Der skal være politibetjente blandt de dræbte, og flere end 200 meldes såret i optøjerne, der er brudt ud, fordi mange borgere i Port Said er vrede over, at det er folk fra deres by, der skal bøde for fodboldtragedien.

Det kostede 74 mennesker livet, da en foldboldkamp endte med voldsomme uroligheder på stadionet, og nu skal 21 mennesker altså betale den højeste pris for at have været indblandet i voldshandlingerne.

Hele 73 personer har været anklaget for at have deltaget i urolighederne, der brød ud på stadion efter en kamp mellem Cairos Al Ahli-fodboldhold og det lokale al-Masry-hold.

Tilskuere blev trampet ihjel eller faldt ned fra tribunerne, da de prøvede at flygte fra urolighederne, der opstod, da tilhængere af al-Masry gik til angreb på tilhængere fra det andet hold. De fleste af de dræbte var således tilhængere af Al Ahli.

Da dommen blev læst op i retten, der ligger i udkanten af Cairo, var det til stor jubel fra pårørende til dræbte fra tragedien. Mange var desuden mødt op ved det fængsel i Port Said, hvor de dømte er indsat. Statsligt TV rapporterede tidligere lørdag om skyderi og politiopbud ved fængslet. Fodboldfans og pårørende havde truet med vold i gaderne, hvis dommene ikke levede op til deres forventninger, og mange havde krævet dødsstraf.

Resten af de anklagede vil få deres domme 9. marts.

Dommene over fodboldbøllerne og de efterfølgende protester finder sted, mens Egypten også lægger gader til uroligheder, der markerer toårsdagen for opstanden i landet, der endte med præsident Hosni Mubaraks afgang. Landsdækkende demonstrationer har fredag og lørdag således kostet ni mennesker livet, mens hundreder meldes såret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu