Mindst 200 meldes dræbt i natklubbrand

27. januar 2013 13:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mindst 200 meldes dræbt i natklubbrand
Billede mangler

Dødstallet bare stiger og stiger, efter en natklub med flere end 500 gæster brød i brand i den brasilianske by Santa Maria. Militærpoliti bekræfter, at mindst 200 sandsynligvis er døde.

 

Flere end 500 mennesker var ifølge Reuters inde på selve natklubben, da branden opstod, og de første meldinger lyder på, at politiet stadig tæller de døde, hvoraf en stor del hurtigt blev slået ihjel af røgforgiftning, fordi ilden havde taget fat i noget isoleringsmateriale, der dannede en meget tyk og sort røg.

Luiza Sousa, talsmand for politiet i Santa Maria, oplyser, at branden helt konkret brød ud, da et medlem af det band, der spillede på scenen, tændte en flamme, som ramte loftet. På grund af isoleringsmaterialet i loftet spredte branden sig på få sekunder, lyder det.

– Brandvæsenet leder efter flere ofre. Vi kan ikke give et præcist tal for antallet af døde. Mange personer gik i panik og begyndte at trampe hen over hinanden, siger brandchef Guido de Melo til lokale medier ifølge BBC, der også skriver, at dødstallet kan være på flere hundreder.

Natklubben havde efter sigende blot én udgang, og derfor måtte brandmænd bryde en mur ned for at få gæsterne ud.

Ifølge major Gerson da Rosa Ferreira fra militærpolitiet har man fundet 159 lig og flyttet dem væk fra området omkring natklubben, der ligger i den sydlige del af Santa Maria. Han oplyser endvidere, at antallet af døde sandsynligvis er over 200.

Ifølge Ciro Simoni, sundhedsembedsmand i delstaten Rio Grande do Sul, er man i gang med at få samtlige ledige respiratorer fra statens hospitaler til området.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu