ANNONCE

Mindst 66 med farlige plastikbryster

5. januar 2012 18:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mindst 66 med farlige plastikbryster
Billede mangler

Mindst 66 og op mod 100 danske kvinder har fået opereret de franske PIP-silikoneimplantater ind i brysterne.
Det oplyser Lægemiddelstyrelsen nu.
“Der kan være flere end dem, vi kender, men vi tror ikke, der er ret mange flere,” siger Henrik Jensen, der er kontorchef i styrelsen, til Newspaq.
Implantaterne er under mistanke for at lække silikone hyppigere end andre implantater. Samtidig er den silikone, der er brugt, ikke godkendt til brystimplantater. En mistanke om øget kræftrisiko for brugerne af implantater er – med den nuværende viden – ikke korrekt.
De franske myndigheder har i en meddelelse fra 23. december 2011 vurderet, at der ikke er en forøget risiko for kræft for de kvinder, der har fået PIP-implantater indopereret.
Har man mistanker om, at det er de omstridte franske implantater, man har fået indoperet, så bør man reagere, siger Henrik Jensen.
“Jeg vil råde kvinderne, ligesom Sundhedsstyrelsen siger, at henvende sig til den kirurg, man er blevet opereret af. Og hvis det ikke er muligt, så skal man henvende sig til sin egen læge,” lyder hans opfordring.
Flere danske klinikker har indopereret de utætte implantater.
Den største modtager var Privatklinikken i København, der i 2007 og 2008 modtog 45 implantater.
Endelig har en klinik i Søllerød modtaget to implantater, som sidenhen er opereret ud igen.
Overordnet har tre danske sygehuse modtaget 19 implantater tilbage i slutningen af 2004 samt 2005, oplyser Lægemiddelstyrelsen.
Dog er implantanterne på det ene af sygehusene – Odense Universitetshospital – ikke anvendt.
Sygehusene kontakter, eller er ved at kontakte brugerne. Samtidig går de deres journaler igennem for at se, om der kan være andre brugere.
Der kan være tilfælde, hvor operationen har været foretaget i udlandet eller tilfælde, hvor implantaterne er importeret direkte af en klinik, oplyser Lægemiddelstyrelsen.
Se listen her: Lægemiddelstyrelsen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu