Mindst en person er død i jordskælv i Polen

6. maj 2018 13:34 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Newsbreak.dk

Polske redningsarbejdere leder fortsat efter tre minearbejdere og kan se en, som sidder fast.

Mindst en person er død i jordskælv i Polen
Et redningskøretøj holder foran JSW's mine lørdag, hvor minearbejdere er fanget i en kulmine. Foto: Agencja Gazeta/Reuters

En minearbejder er omkommet, og tre er fortsat savnet, efter at et jordskælv lørdag har ramt en kulmine i det sydlige Polen.

Desuden kan redningsarbejdere se en femte minearbejder, som sidder fast i minen efter jordskælvet.

Det oplyser administrerende direktør Daniel Ozon fra kulproducenten JSW, som ejer minen.

Direktøren fortæller til journalister, at det vil tage nogle få timer for reddere at nå frem til den minearbejder, som de kan se. Det står ikke klart, om arbejderen er død eller i live.

Lørdagens jordskælv skete omkring klokken 11.00 lørdag formiddag, oplyser de polske minemyndigheder til det polske nyhedsbureau PAP. Jordskælvet havde en styrke på 3,4.

I alt blev syv minearbejdere fanget i minerne omkring 900 meter under jorden, men to af dem lykkes med at komme ud af minen med mindre skrammer.

Minen ligger syd for byen Katowice og dermed nær grænsen til Tjekkiet. Området er ikke kendt for seismisk aktivitet, men lørdagens jordskælv var alligevel kraftigt nok til, at beboere i området kunne mærke det.

Både premierminister Mateusz Morawiecki og præsident Andrzej Duda har besøgt området. Premierministeren besøgte lørdag de to undslupne minearbejdere, mens præsidenten søndag tilså redningsoperationen.

I alt var 250 minearbejdere på arbejde i forskellige miner, da jordskælvet ramte.

Dødsfald i mineulykker er ikke ukendt i Polen. Over de seneste 45 år har mere end 200 ladet livet i en mine.

Kulindustrien i Polen spiller en betragtelig rolle i den polske energisektor. Den hovedsageligt statsejede branche udvandt 65,5 millioner ton kul sidste år.

Den polske regering betragter fortsat en lind strøm af kul som vigtigt for landets energipolitik.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu