Mindst fem er dræbt i jordskælv i Italien

20. maj 2012 13:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mindst fem er dræbt i jordskælv i Italien
Billede mangler

Natten til søndag ramte et kraftigt jordskælv målt til 5,9 på richterskalaen Italien i nærheden af byen Bologna i den nordlige del af landet.
Folk flygtede ifølge øjenvidner ud på gaderne i panik for at undgå at blive fanget i sammenstyrtende bygninger.
Tre personer er dog bekræftet dræbt og yderligere to er såret – et antal, der frygtes at stige, idet der rapporteres om, at mange folk er blevet spærret inde i kollapsede bygninger i forskellige dele af regionen.
De tre omkomne var alle natarbejdere, der var på arbejde i området omkring byerne Ferrara og Modena, oplyser redningsmedarbejdere til nyhedsbureauet AFP.
Den ene var på arbejde på et værksted på en plastikfabrik, mens de to andre arbejde på et keramikværksted. De to sårede er angiveligt fra et andet område.
I den lille by Sermide mellem Bologna og Verona er der meldinger om, at et tag er kollapset, og folk på stedet har hørt en kvinde råbe om hjælp.
Også i området omkring byen Bondeno lyder det, at folk er fanget i murbrokkerne.
Jordskælvet, der altså blev målt til at have en styrke på 5,9 på richterskalaen, blev udløst forholdsvist tæt på jordoverfladen og varede cirka 20 sekunder. Epicentret lå cirka 35 kilometer nordvest for Bologna og blev fulgt af flere mindre efterskælv.
Tidligere på aftenen ramte et mindre jordskælv området omkring Milano ligeledes i det nordlige Italien.
Det er ikke længe siden, at Italien senest blev ramt af et voldsomt jordskælv. I 2009 blev næsten 300 mennesker dræbt, da et skælv på 6,3 i styrke ramte i byen L’Aquila i den centrale del af landet.
AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu