Mindst ni dræbt i selvmordsangreb i Kabul

9. marts 2013 07:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mindst ni dræbt i selvmordsangreb i Kabul

AFGHANISTAN: Mindst ni personer er ifølge Al Jazeera blevet dræbt, da en selvmordsbomber lørdag morgen sprængte sig selv i luften foran det afghanske forsvarsministerium i hovedstaden Kabul. Eksplosionen er blevet bekræftet af en talsmand for den internationale styrke under NATO-kommandoen i Afghanistan (ISAF) overfor Reuters.

 

Den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, er i øjeblikket på besøg i den afghanske hovedstad, men talsmanden for ISAF oplyser dog, at Hagel befinder sig på en sikker ISAF-facilitet og ikke var i nærheden af ministeriet, da eksplosionen skete.

Terrorbevægelsen, Taleban, har lørdag morgen taget ansvaret for angrebet, men afkræfter ifølge Al Jazeera, at eksplosionen var tiltænkt Chuck Hagel.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har Taleban oplyst, at »eksplosionen ikke var et direkte angreb på Hagel, men et signal om, at man altid vil være i stand til at ramme Kabul – også når toppolitikere fra USA er på besøg«.

Lokale politikilder fortæller, at alle ni dræbte er civile, mens to-tre ansatte fra ministeriet er blandt de sårede.

Chuck Hagel, som netop er blevet udnævnt til forsvarsminister i USA, ankom til Kabul fredag og skal under sit besøg mødes med amerikanske militærfolk samt den afghanske præsident, Hamid Karzai.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har planer om at trække 34.000 soldater ud af Afghanistan i 2014.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu