Mindst to franske turister dræbt af lavine i Norge

19. marts 2012 18:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mindst to franske turister dræbt af lavine i Norge
Billede mangler

Hunde, helikoptere og kammerater leder febrilsk efter de sidste tre forsvundne turister. Én er gravet op i live, to er omkommet.
 
Norsk politi bekræfter lidt over fem, at to af de seks turister der tidligere blev begravet under en lavine i Norge er døde. Én er gravet op i live og tre savnes stadig.
 
Redningsmandskabet modtager dog signal fra tre såkaldte lavinesøgere, som er et lille elektronisk apparat, der viser vej til folk, der er begravet under sneen.
 
Signalerne siger dog intet om tilstanden af de begravede.
 
“Vi har fået besked fra vores mandskab på stedet om, at én person er blevet gravet op i live,” siger politiinspektør Astrid Nilsen til VG Nett.
 
I alt blev seks franske turister ud af en gruppe på 12, begravet efter sneskreddet. Nu er alt sat ind på at finde de sidste tre, inden de bliver overmandet af kulde eller kvalt af luftmangel under sneen. I alt deltager mere end 30 personer i eftersøgningen.
 
Både politi, Røde Kors og de forsvundnes kammerater leder i sneen efter de uheldige skiturister. Forsvaret har sendt deres helikoptere ud, og redningshunde forsøger også at snuse sig frem til overlevende.
“Det er ikke heldigt, at de har ligget der så længe. Vi har eksempler på, at folk har overlevet i to timer eller længere. Men det er klart, at udgravningen også kan blive tidkrævende,” siger national beredskabsleder Erlend Aarsæther fra Norsk Folkehjelp til VG Nett.
Kilde: VG Nett.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu