ANNONCE

Minetragedie: 282 bekræftet døde

15. maj 2014 08:18 | Af: Ritzau Fokus
 
Minetragedie: 282 bekræftet døde
Dødstallet ved mineulykken i Tyriet er nu vokset til 282. Foto: Depo Photos/AP

Dødstallet ved mineulykken i Tyriet er nu vokset til 282.

Dødstallet ved mineulykken i Tyriet er nu vokset til 282. Foto: Depo Photos/AP

Mens antallet af døde minearbejdere fortsat stiger, har fagforeninger bebudet en national strejke torsdag.

Dødstallet efter den værste minekatastrofe i Tyrkiets historie er torsdag morgen steget til 282. Det oplyser landets energiminister Taner Yildiz.

I løbet af natten er otte døde minearbejdere hevet op fra minen, men der er ikke fundet nogen i live, siger ministeren ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anatolia

Sammenslutningen af tyrkiske fagforeninger Türk-Is har torsdag bebudet en strejke til ære for ofrene for mineulykken, der skete tirsdag i byen Soma omkring 230 kilometer syd for Istanbul.

Adskillige minearbejdere menes fortsat at være indespærret i undergrunden.

Ulykken har skabt vrede blandt den tyrkiske befolkning, og onsdag aften demonstrerede flere tusinde mennesker i Ankara og Istanbul mod regeringen og mineselskabet. Protesterne blev mødt af vandkanoner og tåregas fra politiet.

Det var formentlig en fejl i et elektrisk anlæg, der udløste en brand. Minegangene er derfor fyldt med kulilte, som er dødelig.

Før mineulykken i Soma blev den værste i Tyrkiets historie, kostede en gaseksplosion i en mine i byen Zonguldak i 1992 263 minearbejdere livet.

Mineulykker er ikke usædvanlige i Tyrkiet, hvor sikkerheden ved især privatejede miner bliver beskyldt for at være mangelfuld.

Regeringen har erklæret tre dages landesorg i Tyrkiet.

/ritzau/dpa

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu