Minister afviser Boston-bomber som del af større komplot

16. april 2013 22:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister afviser Boston-bomber som del af større komplot
Billede mangler

USA: Ministeren for national sikkerhed i USA, Janet Napolitano, siger ifølge Reuters, at der ikke er nogen tegn på, at mandagens to bomber ved Boston Marathon, der dræbte tre mennesker og sårede mindst 176, er en del af et større komplot. Hun tilføjer dog, at myndighederne fortsat vil opretholde et forhøjet sikkerhedsberedskab ved trafikale knudepunkter.

 

Samtidig opfordrer Janet Napolitano den amerikanske offentlighed til at holde ekstra godt øje med deres omgivelser og til straks at informere myndighederne, hvis de oplever tegn på enhver mistænkelig aktivitet.

Tidligere tirsdag kaldte præsident Barack Obama angrebet i Boston for en »terrorhandling«.

»Når bomber bruges til at angribe uskyldige civile, er det terror. Men vi ved endnu ikke, hvem der står bag angrebet, hvorfor det fandt sted, hvorvidt det var planlagt og udført af en terrororganisation – udenlandsk eller hjemlig – eller om det var en ondskabsfuld enkeltpersons gerning,« sagde præsidenten på et pressemøde ifølge Reuters.

En dreng på otte år og en kvinde på 29 år er blandt de døde, mens det tredje offer endnu ikke er identificeret.

176 personer er behandlet for skader, hvoraf 17 er i kritisk tilstand. Yderligere har mindst ti mennesker fået amputeret lemmer som følge af deres kvæstelser.

Efterforskere fra FBI er lige nu i færd med at gennemse store mængder video og billedmateriale optaget under Boston Marathon for at lede efter spor, der kan hjælpe med opklaringen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu