Minister afviser fattigkritik af energiaftale

23. marts 2012 11:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister afviser fattigkritik af energiaftale
Billede mangler

Den nye energiaftale har en helt fair social profil.
Sådan lyder det fra klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), efter dagens kritik af, at aftalen giver den største regning til landets dårligst bemidlede.
“Jeg synes faktisk, at det er en lidt forfejlet kritik, fordi det, vi har gjort, er, at vi har fordelt den investering ud på alle varmeforbrugere i hele Danmark. Det vil sige, det er både dem, der har fjernvarme, brændeovn, oliefyr eller dem, der har naturgas,” siger han til Newspaq.
Pengene går ifølge ministeren til at skabe mere grøn energi, og derved vil alle i sidste ende få glæde af at skulle betale mere.
“Vi får jo alle sammen glæde af den grønne omstilling, og vi får alle en forsikring mod stigende priser i fremtiden på olie og gas. Derfor skal vi også alle være med til at betale investeringen,” forklarer klima- og energiministeren.
Også den grønne tænketank Concito, som Martin Lidegaard selv var formand for, inden han blev udnævnt til klima-, energi- og bygningsminister, har langet ud efter den økonomiske fordeling i den nye energiaftale.
“Men det er desværre, må jeg sige til min gamle tænketank, ikke nogen helt fair kritik, for som sagt, så er det ikke bare de fattige, der skal betale. Alle kommer til at biddrage til det her,” lyder det fra ministeren.
I omstillingen til grøn energi kommer fjernvarmekunderne, som oftest bor i lejligheder, til at sidde med størstedelen af regningen, mens ejerne af landets 750.000 brændeovne, der oftest findes i velhaver- og middelklassekvarterer, ikke bliver pålagt nye afgifter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu