Minister blander sig i sex-skandale

22. marts 2019 22:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Skandalen udvikler sig fortsat, og det er uvist, hvilken ende den får.

Det ulmer i det sydkoreanske popmusikmiljø hvor en sexskandale nu har fået et omfang, der gør, at landets præsident har blandet sig i sagen. Det skriver Vox.com.

Præsidenten Moon Jae har således krævet en grundig og åben efterforskning af rygter om, at op til flere politibetjente har dækket over popstjernes ulovlige udskejelser.

Samtidig bliver en række popstjerner anklaget for adfærd, der blandt andet byder på deling af ulovlige, private videooptagelser.

– Hvis ikke vi finder sandheden, kan vi ikke være et retfærdigt samfund, sagde præsidenten i omtalen af sagen. Han kræver, at sandheden kommer for en dag, hvilket betyder, at både politiet, anklagemyndigheder og landets skattenhed skal efterforskes.

Anholdt

Det er en skandale, det kan være svært at finde hoved og hale i, men ifølge Vox startede det hele med Seungri, forhenværende medlem af k-pop-gruppen BIGBANG.

Seungri ejer en natklub, der hedder Burning Sun, og tilbage i februar fik offentligheden en video at se, der angiveligt viste sikkerhedsvagter fra natklubben overfalde en gæst på stedet. Gæsten selv siger, at han prøvede at beskytte en kvinde, der blev befamlet af et VIP-medlem på stedet, og herfra har skandalen blot vokset sig større.

I marts kom det frem, at Seungri via et socialt medie, kaldet KakaoTalk, har arbejdet på at få bestilt prostituerede, der skulle servicere potentielle investorer.

Politiet har efterforsket den side af sagen, og det har blandt andet fået den konsekvens, at Seungris pladeselskab har annonceret, at han skal i hæren fra 25. marts. Inden da blev han dog anholdt og sigtet for en række forskellige forhold.

Videoerne

I mellemtiden er sagen så vokset sig større end det. Vox skriver, at Seungri også har været en del af en chat-samtale sammen med andre k-pop-stjerner, hvor der blev delt ulovligt optagede private videoer.

Popsangeren Jung Joon er blandt de stjerner, der er involveret i den side af sagen, og han har indrømmet, at han har delt sexvideooptagelser, med kvindeligt medvirkende, uden deres vidende.

Det er herfra, at rygterne og anklagerne om, at en anden popstjerne har forsøgt at bestikke politiet til droppe en sag om spritkørsel, også strammer. Den stjerne hedder Choi Jong-hoon, og hans pladeselskab har siden meddelt, at Choi Jong-hoon nu er forhenværende popstjerne. Han er gået pop poppension.

Flere personer end de allerede nævnte er involveret i skandalen, der altså har fået landets præsident til at kræve, at sagen bliver undersøgt til bunds, grundigt og objektivt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu