ANNONCE

Minister: Brug internettet til eksamen

9. februar 2012 11:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister: Brug internettet til eksamen
Billede mangler

Oversæt din danske tekst med google translate og aflever den som en engelsk eksamensopgave.
Det kan blive virkeligheden for gymnasieelever, der fremover skal have mulighed for at benytte sig af internettet til eksamen.
Forslaget om at give gymnasieelever internetadgang under eksamen kommer fra undervisningsminister Christine Antorini (S), der vil give studerende på de gymnasiale uddannelser mulighed for at bruge hverdagens vigtigste redskab til eksamen.
“Jeg synes, det er vigtigt, at eksmaner afspejler den virkelighed, som de unge skal ud at arbejde i. Vi bruger alle sammen internettet til at søge informationer på kryds og tværs,” siger Christine Antorini til Newspaq.
Hun ser på internettet som et ‘lille, lokalt bibliotek’, hvor man kan finde nyttig viden. Det nye tiltag vil medføre, at nogle eksamensopgaver skal laves om, så de ikke kan løses bare med internettets hjælp. Og derudover arbejdes der på at udvikle et system, der kan tjekke opgaver for plagiat.
“Det vil blive rigtig svært at snyde, og allerede i dag er det noget, der er stor opmærksomhed på,” siger undervisningsministeren.
Siden 2010 har det i en række forskellige fag været muligt at benytte internettet under eksamen, og de gode erfaringer får nu ministeren til at foreslå, at ordningen bliver fast standard og også omfatter engelsk og dansk.
“Vi kan se, at det løfter fagligheden ikke bare for de stærke elever, men også for de svage, fordi de bliver mere kompetente til at aflevere gode opgaver – ikke gennem snyd, men fordi de har en bedre information,” siger hun til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu