ANNONCE

Minister: Der skal gøres forskel på lærere

12. august 2012 12:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister: Der skal gøres forskel på lærere
Billede mangler

Den gamle rotte, der underviser i idræt, skal have mindre forberedelsestid end den nye lærer, som underviser i dansk.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) vil gøre forskel på lærerne, så eksempelvis undervisning i dansk og idræt ikke kræver samme tid til forberedelse.
– Det er meget forskelligt, hvor meget tid lærerne har brug for. Det afhænger af, hvor meget erfaring man har, og hvilke fag man har, siger Christine Antorini til Berlingske.
Udmeldingen kommer få dage efter, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har gjort uddannelse af børn og unge til regeringens topprioritet i dette efterår.
Derfor skal folkeskolens lærere undervise mere, de skal i højere grad være til stede på skolen, og det skal være lettere for elever og forældre at få fat i lærerne.
– Vi ser gerne, at lærerne bruger mere tid sammen med eleverne, end de gør i dag, for eksempel i lektiecafeer. Det har eleverne brug for, hvis vi skal nå det nødvendige faglige løft i folkeskolen. Mange undervisere arbejder efter nogle ret stive regler, siger Antorini, og fortsætter:
– Det er vigtigt, at lærerne er på skolen, når de forbereder sig i teams, og er til rådighed for elever og forældre. Så behøver forældrene heller ikke at vente til om aftenen, før de kan få fat på læreren.
Hendes udmelding møder opbakning blandt kommuner og skoleledere.
I en rundspørge fra Berlingske Research siger et flertal af de adspurgte skoleledere, at de gerne ser, at lærerne underviser en større del af deres arbejdstid. Til gengæld bør lærerne bruge mindre tid på møder og tilsyn, lyder skoleledernes vurdering.
Også Kommunernes Landsforening (KL) støtter mere undervisning og forskellig forberedelsestid.
– Det vil være en god idé at diskutere, om det er rimeligt, at man får samme forberedelse, uanset om man er en ung nyuddannet lærer eller en erfaren rotte i faget, ligesom der kan være forskel på fagenes kompleksitet og krav til forberedelse, siger borgmester Michael Ziegler (K), formand for KLs løn- og personaleudvalg.
Lærerne er til gengæld ikke begejstrede for regeringens udspil.
– Socialdemokraterne har haft så travlt hen over sommeren med at forsvare den danske model, så de burde af alle vide, at vi forhandler vores arbejdstid med KL. Vi har en overenskomst og en rammeaftale. De aftaler skal regeringen ikke blande sig i, siger lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen.
Landets skolebørn begynder efter sommerferien i morgen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu