Minister drages ind i københavnsk sag om handicapsvigt

16. marts 2013 08:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister drages ind i københavnsk sag om handicapsvigt
Billede mangler

Det bliver nu op til social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) at svare på, hvordan det kunne ske, at Københavns Kommune i en årrække havde tre handicappede borgere anbragt på et bosted, hvor man vidste, de blandt andet blev videoovervåget og låst inde.

 

Kommunen fik således kendskab til forholdene på bostedet i 2007, men greb – som Berlingske har beskrevet – først ind i december 2012.

Dansk Folkeparti vil således kalde ministeren i samråd for at sikre, at sådanne sager ikke gentager sig.

»Jeg vil have ministeren på banen og indkalde hende i et samråd, hvor vi må få svar på, om der skal være nogle sanktioner over for kommuner, hvor der sker sådan nogle grelle tilfælde, som der er sket her,« siger handicapordfører Karina Adsbøl (DF), der er »dybt rystet over, at vi år 2013 stadigvæk skal høre om den slags forfærdelige sager, hvor vores handicappede medborgere bliver udsat for groft omsorgssvigt.«

Hun mener, det er ministerens ansvar at finde en løsning, så sådanne sager ikke finder sted fremover.

»Når der er sådan nogle grelle sager, mener jeg, det er ministerens pligt at reagere og finde en løsning på, at sådan noget ikke kommer til at ske i fremtiden,« siger Karina Adsbøl.

Københavns Kommune beklager sagen over for Berlingske.

»Vi skulle klart have reageret noget før. Vi kan simpelthen ikke finde nogen forklaring på hvorfor det ikke er sket. Det er en klar fejl,« siger Vibeke Ries, myndighedschef i Socialforvaltningen, til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu