ANNONCE

Minister fjerner ranglister for gymnasierne

22. oktober 2011 07:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister fjerner ranglister for gymnasierne
Billede mangler

Christine Antorini har fjernet ranglisten over gymnasiernes karaktergennemsnit fra Ministeriet for Børn og Undervisnings hjemmeside.
 Det meningsløst at vurdere gymnasierne alene ud fra de rå karakterer.
Det mener Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), er derfor har fjernet ranglisterne over gymnasiernes karaktergennemsnit.
  
Karakterranglisten fortæller intet om, hvorvidt ét gymnasium er bedre end et andet. I stedet er en lang række andre faktorer afgørende for, om et gymnasium klarer sig godt og opfylder kravene til mål og undervisning. Vi ved, at for eksempel forældrenes uddannelsesniveau og elevernes trivsel har stor betydning for elevernes karakterniveau. Det faktum er blot med til at understøtte, at karakterranglisten er ubrugelig, siger Christine Antorini.
 
I stedet opfordrer ministeren forældre og kommende elever til at studere gymnasiernes hjemmesider eller tage direkte kontakt til gymnasierne.
 
Den 10. oktober fjernede Christine Antorini også ranglisten over folkeskolernes korrigerede karaktergennemsnit fra hjemmesiden.
 
Brugerne kan stadig finde oplysninger om både skoler og de enkelte gymnasier, samt hvilket karaktergennemsnit eleverne opnår, på ministeriets hjemmeside. Men oplysningerne bliver ikke længere ranglistet.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu