Minister giver blå blok Storstrøms-deadline

19. februar 2013 16:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister giver blå blok Storstrøms-deadline
Billede mangler

Forhandlingerne om en ny Storstrømsbro er blusset op igen, efter at oppositionen tirsdag vendte tilbage til transportminister Henrik Dam Kristensens (S) forhandlingsbord.

 

Ifølge trafikordfører Rasmus Prehn (S) er der dog fortsat nogle »knaster« i forhandlingerne, og partierne i blå blok har foreløbig fået indtil onsdag klokken 12, hvor de skal tilkendegive, om de fortsat kan være med i forhandlingerne.

»Der virker til at være nogle knaster, som højrefløjen er uenige i. Foreløbig har de fået til i morgen til at vende tilbage, men det virker som om, at de lige pludselig løber fra noget af det, der egentlig var forudsætningen for aftalen, og som vi har talt om masser af gange,« siger Rasmus Prehn.

Dansk Folkeparti bekræfter, at man ikke er enig med regeringen i, at vedligeholdelsen af en ny Storstrømsbro skal ske via den såkaldte infrastrukturfond. Oppositionen ønsker i stedet at køre vedligeholdelsen, der ventes at løbe op i 6,7 milliarder kroner, over finansloven.

»Vedligeholdelse er jo normalt noget, der hører hjemme på finansloven og ikke i infrastrukturfonden, men det må vi se på,« siger trafikordfører Kim Christiansen (DF).

Kort inden jul sidste år brød regeringens forhandlinger med blå blok om en ny Storstrømsbro sammen, men nu har transportministeren altså genoptaget forhandlingerne.

Sammenbruddet i december skyldtes en finansieringsstrid, fordi regeringen ville hente de 3,9 milliarder kroner til en ny bro fra infrastrukturfonden, mens oppositionen foreslog at betale for broen via Femern Bælt-forbindelsen ved at forlænge tilbagebetalingstiden med seks år.

Transportministeren har ifølge Altinget.dk lokket blå blok tilbage til forhandlingsbordet ved at vifte med 600 millioner kroner til nye vejinvesteringer, og efter tirsdagens møde blandt forligspartierne, der tæller alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten, erkender Kim Christiansen, at »det bliver ret svært at komme uden om«, at Storstrømsbroen finansieres over infrastrukturfonden.

»Men det hele er jo forhandlinger, så vi forventer også at blive imødekommet lidt. Jeg synes, der er en tendens til, at man måske forsøger at smide lidt for mange nye projekter ind i det her. Vi har jo rigtigt mange projekter, som vi allerede har besluttet, og som mangler finansiering, og dem vil jeg godt have, at vi kigger lidt mere på,« siger Kim Christiansen med henvisning til blandt andet flere udbygninger af danske motorveje, som er planlagt, men som der mangler finansiering til.

Kim Christiansen vil ikke afvise, at forhandlingerne kan fortsætte efter onsdag klokken 12.

»Jeg forventer da, at vi får lavet en aftale, og så må vi se, hvor god eller dårlig den ender med at blive. Vi skal på en eller anden måde se, om vi kan nå hinanden. Vi skal jo have bygget en bro,« siger han.

Henrik Dam Kristensen har afsat tid onsdag og torsdag i denne uge til at forhandle videre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu