Minister giver somaliere opsang

7. juli 2012 02:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister giver somaliere opsang
Billede mangler

Der skal en mentalitetsændring til hos en stor del af de 17.000 somaliere, der bor i Danmark.
Det mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), som ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten ønsker et opgør med den såkaldte kuffertmentalitet, hvor man ikke koncentrerer sig fuldt ud om at blive en del af Danmark, fordi man håber på at vende tilbage til Somalia. Hendes opfordring til somalierne lyder.
– Du skal lægge kufferten op på skabet og sige: “Nu slår jeg rødder her”. Hvis man ikke accepterer, at ens fremtid er her, er det klart, at det hæmmer integrationen, siger Karen Hækkerup til Jyllands-Posten.
Hun vil sammen med den amerikanske ambassadør, Laurie S. Fulton, senere i år iværksætte en udvekslingsaftale. En gruppe fremtrædende, unge dansk-somaliere skal udvælges til et ophold i delstaten Minnesota, der har haft succes med, at somaliere integrerer sig – især ved at åbne egne butikker.
De unge skal studere den amerikanske integrationsindsats, som ikke foretages af kommuner, men kirker, foreninger og civilsamfundet i øvrigt. Og somaliere fra USA skal til Danmark for at studere den danske model.
Karen Hækkerups opfordring er i tråd med en af konklusionerne på en konference for 10 dansk-somaliske foreninger.
– Det er en reel hindring for de unges integration, at forældrene stadig taler om at vende tilbage til Somalia, lyder det fra foreningerne. Men det somaliske foreningsliv er vidtfavnende, og ikke alle er enige.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu