ANNONCE

Minister glad for læreruddannelse som plan B

11. august 2012 15:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister glad for læreruddannelse som plan B
Billede mangler

Lærerstudiet er en attraktiv uddannelse, og derfor ser uddannelsesminister Morten Østergaard (R) det som positivt, at mange vælger lærerfaget som en plan B i stedet for drømmestudiet.
– Jeg kan godt forstå at nogle af dem, der har fået et afslag på deres førstevalg, at de nu overvejer læreruddannelsen. Det er en attraktiv uddannelse at være lærer, siger han.
Læreruddannelsen hører under professionshøjskolerne, og her siger rektorformand Erik Knudsen, at der er større frafald blandt de studerende, som vælger uddannelsen i anden runde. Og det bør skolerne gøre noget ved, siger ministeren.
– Det synes jeg da, at professionshøjskolerne skal gøre noget ved, ved at sikre en ordentlig vejledning, siger Morten Østergaad.
Lærernes formand, Anders Bondo Christensen, er bekymret over, at der i anden optagelsesrunde bliver optaget studerende, som hellere vil lave noget andet – og samtidig, at det påvirker frafaldet, der i forvejen er på 39 procent.
Men uddannelsesministeren afviser, at “deltage i en generel nedvurdering af læreruddannelsen” og fastslår, at der er blevet lavet en reform, som gælder fra næste år, og som skal få bugt med frafaldet og gøre uddannelsen mere attraktiv.
– Vi indfører optagelsessamtaler, hvis man har under syv i snit fra gymnasiet, og det er netop for at få sorteret dem fra, som vælger læreruddannelsen på en forkert baggrund eller ikke har forudsætningerne, siger han.
Men lærerformand Anders Bondo Christensen mener, at reformen er for uambitiøs, fordi den ikke gør noget ved at der er ledige pladser på læreruddannelserne. Men den præmis køber Morten Østergaard ikke.
– Jeg kan igen og igen konstatere, at det nok ikke er Anders Bondo, vi skal bruge som reklamesøjle for læreruddannelsen, siger han.
– Heldigvis vidner det rekordstore optag i første runde om, at rigtigt mange har set det her overhørigt og gerne vil være lærere i folkeskolen. Jeg tror på, at reformen vil gøre uddannelsen endnu mere attraktiv, siger Morten Østergaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu