Minister: Kontanthjælpsreform giver unge en chance

4. marts 2013 11:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister: Kontanthjælpsreform giver unge en chance
Billede mangler

Det handler om at give unge på kontanthjælp en chance for at tage en uddannelse, og hvis de ikke er klar til det, så bliver det ikke uddannelsesinstitutionernes hovedpine.

 

Det fastslår undervisningsminister Christine Antorini (S), efter at både elever, erhvervsskoleledere og flere forskere har advaret mod at dynge erhvervsskolerne til med flere sociale udfordringer, end de slås med i forvejen.

»Hele humlen her er faktisk at give unge på kontanthjælp en chance for at få et arbejde gennem uddannelse. Det skal vurderes, om de er uddannelsesparate, og hvis ikke de er uddannelsesparate, bliver der sat andre tiltag i gang for at gøre dem klar til at gennemføre en uddannelse,« siger hun til TV 2 News.

Regeringen lægger i sit udspil til en kontanthjælpsreform op til, at unge ledige under 30 år fratages kontanthjælp og i stedet skal gå i gang med en uddannelse på en ydelse svarende til SU. Og regeringen opfordrer direkte kommunerne til at rykke indsatsen for unge fra jobcentret til for eksempel erhvervsskolerne.

Men uddannelsesforsker på Roskilde Universitet Christian Helms Jørgensen mener, at erhvervsskolerne ikke kan løfte opgaven.

»Igennem mange år er erhvervsskolerne blevet overbelastet med socialpolitiske opgaver. Unge med boglige, sociale eller psykiske problemer er blevet sendt over på erhvervsuddannelserne, og det har slidt på skolernes image, ligesom det har betydet, at helt op til en tredjedel af eleverne falder fra og aldrig gennemfører en erhvervsuddannelse,« siger han til Ugebrevet A4.

Christine Antorini understreger, at de unge ledige skal gennem en screening, inden de bliver pålagt krav om at tage en uddannelse.

»En erhvervsuddannelse, HF eller andre uddannelsesveje skal altid være for dem, der kan det, der skal til, og det vil de unge på kontanthjælp også blive vurderet på,« siger hun.

Cirka 50.000 unge under 30 år er på kontanthjælp.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu