Minister kræver rengøring efter behov

16. marts 2012 15:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister kræver rengøring efter behov
Billede mangler

Socialminister Karen Hækkerup (S) løfter pegefingeren til kommunerne om rengøring hos ældre.
Selvom det nu er fuldt ud lovligt kun at gøre rent en gang om måneden, så skal de stadig se på de ældres behov først og kommunekassen bagefter.
“En kommunes serviceniveau må ikke være afgørende for udmålingen af den hjælp, man søger om, hvis vurderingen af ens behov siger noget andet. Så viser det sig, at man f.eks. har et behov for rengøring hver fjortende dag, så er det den hjælp, man skal have,” skriver Karen Hækkerup til Newspaq.
Det er en afgørelse fra Ankestyrelsen over rengøring i Hørsholm Kommune, der slår fast, at det ikke nødvendigvis er ulovligt kun at komme forbi med støvsugerne hver fjerde uge. Men kommunerne må ikke skære de ældre over en kam, påpeger ministeren.
“Jeg vil godt understrege, at en kommune altid skal lave en individuel og konkret vurdering af behovet for praktisk og personlig hjælp hos en borger, hvilket Ankestyrelsens afgørelse også slår fast,” skriver socialministeren.
Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, er dog sikker på, at kommunerne vil benytte afgørelsen til at stramme spareskruen.
“Selvfølgelig vil kommunerne benytte sig af muligheden for at skære endnu mere ned. Der vil naturligvis være nogle, der klager, men de har ikke meget at have klagen i, fordi det nu er lovligt,” siger Pia Kjærsgaard til Newspaq.
Hun er særlig sur på kommunerne, fordi de får flere og flere penge øremærket til de ældre. Alligevel mener partiformanden, at kommunerne gang på gang skærer ned på omsorgen til de ældre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu