ANNONCE

Minister: Løkke skærer svage over en kam

10. august 2012 17:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister: Løkke skærer svage over en kam
Billede mangler

Der er danskere på kontanthjælp, som er så udsatte, at man ikke bare kan svinge pisken over dem.
Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), efter at Venstre har fremlagt et udspil til en reform af kontanthjælpsområdet, som blandt andet vil pålægge danskere på kontanthjælp at rejse længere efter job.
– Der er efter min holdning mennesker, som sagtens kan mødes med krav om uddannelse og beskæftigelse. Men vi har altså også meget syge mennesker, som er omgivet af massive sociale problemer, og den forståelse mangler i udspillet, siger Mette Frederiksen.
Udspillet fra Venstre indeholder seks konkrete punkter, men Mette Frederiksen ønsker ikke at gå ind i de enkelte dele af Venstres udspil. Hun er dog klar til at invitere alle partier til forhandlinger om en kontanthjælpsreform.
– Vi fremlægger vores forslag, når vi synes, det er det rigtige tidspunkt, og så vil jeg invitere alle partier. Jeg udelukker ikke nogen fra de forhandlinger, siger Mette Frederiksen.
Hun understreger dog, at regeringens fokus med kontanthjælpsreformen vil være et andet end Venstres.
– Mit ærinde er ikke at stramme på kontanthjælpsområde. Mit ærinde er at flytte unge fra passiv forsørgelse til uddannelse og senere til arbejde, fordi det er det, der giver den største værdi for det enkelte menneske og dermed også for samfundet.
– Man skal væk fra den der tro på, at bare man sætte ydelserne ned, så kommer danskerne i arbejde. For det var der mange, der ikke gjorde i de 10 år, hvor der gjaldt en anden politik, siger Mette Frederiksen med henvisning til de 10 år under VK-regeringerne.
Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, afviser ministerens kritik.
– Venstres udspil er netop målrettet de personer, som kan arbejde, men ikke vil. Der er ikke tale om, at vi vil ramme danskere, som ikke kan arbejde.
Hun mener, at Mette Frederiksen i stedet burde forholde sig til de seks konkrete forslag, som Venstre har lagt frem og tage debatten på det grundlag:
– Det holder ikke at gøre det til et spørgsmål om, hvem der er mest omsorgsfulde over for de danskere, der ikke kan arbejde. For det er slet ikke dem, udspillet handler om, siger Ellen Trane Nørby

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu