ANNONCE

Minister: Okay at Vejlegården ingen post får

22. august 2012 18:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister: Okay at Vejlegården ingen post får
Billede mangler

Post Danmark er i sin gode ret til at bede sine bude køre forbi Vejlegården, selvom de har breve og pakker til restauranten, som er blokeret af 3F.
Det mener transportminister Henrik Dam Kristensen (S), som dermed afviser kritik af den statslige virksomhed fra en juraprofessor.
I et svar til Folketingets Transportudvalg skriver ministeren, at Post Danmark ganske vist er underlagt den såkaldte befordringsforpligtelse, som findes i Postloven, der giver pligt til at uddele post til virksomhedens adresse.
Men da Post Danmark selv har overenskomst, kan virksomheden omvendt heller ikke bryde 3F’s blokade uden at bryde loven.
– Post Danmark har vurderet, at der ikke i Post Danmark er ansatte eller ledere, der kan udføre postomdelingen til virksomheden, uden at dette vil være et brud med de arbejdsretslige regler, skriver ministeren.
Dermed erklærer ministeren sin støtte til Post Danmarks svar på den kritik, der blev rejst af postboykottet for et par uger siden.
Over for Morgenavisen Jyllands-Posten erklærede professor i offentlig ret ved CBS Claus Haagen Jensen, at den manglende postomdeling var ulovlig.
– Postloven siger klart, at man har krav på at få posten bragt ud, fastslog eksperten.
Men det mener ministeren altså ikke er korrekt.
– Jeg finder samlet set, at Post Danmark har valgt en rimelig og proportional løsning på den aktuelle regelkonflikt mellem postlovens befordringspligt og det arbejdsretslige konfliktsystem, skriver Henrik Dam Kristensen.
Han påpeger samtidig, at Post Danmark har informeret Restaurant Vejlegården om, at virksomheden kan hente sine forsendelser på det lokale posthus.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu