Minister: Psykiske lidelser med i trepart

24. maj 2012 10:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister: Psykiske lidelser med i trepart
Billede mangler

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ser med milde øjne på et forslag fra fagbevægelsen om at sidestille psykisk og fysisk arbejdsmiljø i lovgivningen.
Det fastslår hun forud for torsdagens opstart på de længe ventede trepartsforhandlinger i Statsministeriet – forhandlinger, der har som mål at få danskerne til at gå mere på arbejde.
Forslaget om at sidestille det psykiske og fysiske arbejdsmiljø er præsenteret for beskæftigelsesministeren af FTF, der blandt andet organiserer lærere og sygeplejersker.
Og det lyttes der altså velvilligt til fra regeringens side.
– Vi har mange arbejdsulykker, meget nedslidning og mange sygemeldinger i Danmark, og danskerne skal oven i det også vende sig til at være længere tid på arbejdsmarkedet, siger Mette Frederiksen.
– Så jeg synes, det er et fuldstændig rimeligt krav og også et rigtigt ønske, at trepartsforhandlingerne også skal handle om arbejdsmiljø og sikkerhed, når vi går på arbejde, tilføjer beskæftigelsesministeren, der selv deltager i forhandlingerne.
– Når det gælder det konkrete forslag, så må vi jo tage den ved forhandlingsbordet, men vi kan godt høre, at psykisk arbejdsmiljø betyder noget for mange af dem, der sidder ved bordet.
Spørgsmål: Så I lytter velvilligt til forslaget?
– Jamen, det gør vi. Og det gør vi, fordi vi alle tre parter om bordet lige nu har en fantastisk chance for at at flytte Danmark fremad, når det handler om at fremtidssikre velfærdssamfundets økonomiske fundament.
Ifølge FTF tabes der hvert år 15.000 arbejdspladser på gulvet på grund af psykiske lidelser.
Målet med trepartsforhandlingerne er at få danskerne til at arbejde så meget mere, at der kommer fire milliarder i statskassen og desuden øget hærskaren af arbejdsmarkedsparate mennesker med 20.000 personer i år 2020.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu