ANNONCE

Minister raser: Trafik-vanvid under krisen

2. april 2020 09:59 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Farten er steget på de næsten tomme veje.

Politiet lander over glæder sig generelt over, hvor gode danskerne er til at holde sig hjemme – og holde afstand.

Samme politi er dog langt hen ad vejen også enig om, at de næsten tomme vejer bliver brugt til noget nær vanvidskørsel.

Nu melder transportministeren sig også under fanerne med et opråb til de formastelige.

Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

(Du kan se eksempler på nogle af de vilde overtrædelser i galleriet over artiklen).

Tal fra Vejdirektoratet viser, at andelen af trafikanter i de store byer, der i hverdagene kører hurtigere end hastighedsgrænsen, er steget med cirka 10 procentpoint i forhold til, før Coronavirussen for alvor gjorde sit indtog.

Derudover har politikredse som Østjyllands Politi oplyst, at de har taget flere fartsyndere og en vanvidsbilist.

Derfor opfordrer transportminister Benny Engelbrecht til, at danskerne udviser samfundssind – også når de færdes i trafikken.

– Jeg er stolt af det samfundssind, som vi i disse dage viser hinanden, hvor vi holder afstand og hjælper venner og naboer, hvor vi kan. I samme ånd skal vi huske på, at selv en lille hastighedsoverskridelse på vejene er farlig – både for os selv og de trafikanter, vi møder på vores vej. Jeg vil derfor gerne opfordre til, at vi også husker at vise samme hensyn i trafikken og sætter farten ned – det gør en forskel, siger transportministeren og minder om, at der fortsat udføres hastighedskontrol.

Daglige – voldsomme – sager

Næsten dagligt beretter forskellige politikredse om store overskridelser af hastighederne.

Onsdag kunne Newsbreak.dk da også fortælle historien om en bilist, der 20. marts blev målt til hele 217 kilometer i timen på Rømøvej ved Skærbæk.

I den pågældende sag fra Rømøvej var det ikke bilens ejer, der kørte 217 kilometer i timen, men politiet har nu fundet føreren, der bor i Sydøstjyllands Politikreds. Vedkommende har haft besøg af politiet og har fået sit kørekort inddraget administrativt.

Politiet skriver i øvrigt, at man i omkring 10 tilfælde har taget kørekortet fra en bilist i forbindelse med vanvidskørsel, og man i perioden 25. marts til og med 27. marts mødte 13 bilister, der kørte så hurtigt, at de står til en betinget frakendelse af kørekoret.

239 i timen

Tirsdag kunne Newsbreak.dk berette om en bilist, der nåede op på hele 239 kilometer i timen på motorvej, hvor hastighedsgrænsen er 110.

– 239 kilometer i timen, det er rigtig hurtigt. Der kan gå år imellem, at vi ser overtrædelser af den kaliber, sagde Erik Andersen, politiassistent ved Københavns Vestegns Politi, i den forbindelse til Ritzau.

Det lykkedes for politiet at få bragt den hurtige bil, en BMW 550, til standsning. Bag rattet sad en 25-årig mand fra København NV. Han står nu til en klækkelig bøde på mere end 13.000 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Så sent som onsdag tog Syd- og Sønderjyllands Politi 23 bilister i at køre for stærkt omkring Rødekro. Her blev uddelt seks klip. En blev snuppet med 124 kilometer i timen på landevej, hvor man må køre 80.

Og torsdag formiddag kommer Københavns Politi med en lignende meddelelse:

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu