Minister ser stort klima-potentiale i dårlig landbrugsjord

12. april 2013 05:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister ser stort klima-potentiale i dårlig landbrugsjord
Billede mangler

Landmændene får ikke meget ud af den jord, der ligger lavt og tæt på åerne. Og den dårlige landbrugsjord indeholder så meget kulstof, at der udledes store mængder CO2, når landmændene dræner den.

 

Derfor foreslår den grønne tænketank Concito, at staten opkøber mindst 500 kvadratkilometer af den dårlige landbrugsjord. Det skriver Politiken.

En glimrende idé, mener klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

»Der er ingen tvivl om, at der er et kæmpe potentiale i at udtage nogle af de her lavbundsjorde,« siger Martin Lidegaard, der selv var med til at stifte Concito i 2008, til Politiken.

Ifølge Concitos beregninger kan Danmark reducere udledningen af CO2 med 1,5 millioner ton om året ved at bruge 10 milliarder kroner på at købe tre procent af den samlede den landbrugsjord, svarende til 700 kvadratkilometer, der har et højt indhold af kulstof.

Et alternativt bud fra Concito er, at staten skal bruge 3,5 milliarder kroner på at opkøbe de 500 kvadratkilometer af jordene, der ligger nede i ådale. Det er et areal, der næsten svarer til Falster størrelse, og det vil ifølge tænketankens beregninger reducere CO2-udledningen med knap én million ton om året.

Landbrugets samlede mængde af drivhusgasser ligger på cirka 15 millioner ton.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu