Minister skærper krav til lærerstuderende

18. februar 2013 10:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister skærper krav til lærerstuderende
Billede mangler

Det faglige niveau på læreruddannelserne skal hæves, og uddannelsen skal gøres mere attraktiv. Det mener uddannelsesminister Morten Østergaard (R), der derfor har skruet gevaldigt på optagelseskravene.

 

Fra sommer skal ansøgere til en af de 17 læreruddannelser have 7 i gennemsnit efter den nye karakterskala for at være garanteret en plads på studiet. Hvis der søges via kvote 2, skal ansøgeren igennem en optagelsessamtale, hvor personens egnethed som lærer skal vurderes.

»Læreruddannelsen har igennem en årrække været præget af en af uddannelsessystemets største frafaldsprocenter på omtrent 40 procent. Derfor har vi fundet det nødvendigt at indføre nogle særlige optagelsesregler,« siger Morten Østergaard til Berlingske Nyhedsbureau.

»Håbet er, at flere vil søge ind på læreruddannelsen, da den bliver mere attraktiv, når studieintensiteten er højere, og kravene er større. Vi håber, at mange flere vil søge ind, så vi får et bedre rekrutteringsgrundlag,« fortsætter ministeren.

Stramningen skal også være med til at sikre, at flere studerende gennemfører uddannelsen.

»Vi ved fra flere undersøgelser, at der er en sammenhæng mellem de studerendes karaktergennemsnit og deres evne til at gennemføre uddannelsen. Et godt gennemsnit øger ganske enkelt sandsynligheden for, at de kommer igennem,« siger Tove Hvid, der er dekan på Professionshøjskolen UCC i København.

De nye regler bliver ens for alle landets læreruddannelser, der hidtil selv har kunnet bestemme kravene. På 14 af de 17 læreruddannelser var der sidste år frit optag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu