ANNONCE

Minister skal forklare internet-overvågning

30. januar 2012 16:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister skal forklare internet-overvågning
Billede mangler

Bliver fremtiden for danskere, der surfer på internettet, at myndigheder og private virksomheder kan overvåge dem og indsamle personlige oplysninger?
Det spørgsmål kræver Enhedslisten nu svar på. Partiets EU-ordfører Nicolaj Willumsen mener, at den såkaldte ACTA-aftale, der kan give myndighederne omfattende beføjelser i cyberspace, er forhandlet på plads i al hemmelighed.
“Aftalen kan betyde, at beskyttelsen af personlige oplysninger og ytringsfriheden på internettet bliver undermineret. Jeg kalder handelsministeren i samråd for at få et klart svar på om regeringen virkeligt mener, at man kan tilslutte sig en aftale, som er blevet forhandlet i hemmelighed,” siger Nicolai Willumsen i en pressemeddelelse.
Derfor skal handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) nu svare for sig i et samråd i Folketinget.
Enhedslisten mener, at aftalen er forhandlet på plads bag lukkede døre og uden demokratisk indflydelse.
“Hele forløbet omkring ACTA-forhandlingerne er en farce. Det har været en udemokratisk og lukket proces, hvor globale fora som FN og WTO samt NGOer er blevet holdt helt udenfor,” lyder det fra EU-ordføreren.
Han frygter, at ACTA-aftalen vil betyde, at private virksomheder kan få frit lejde til at udveksle private oplysninger.
“I værste fald kan regeringer give private internetudbydere beføjelser til at blokere på hjemmesider samt at overvåge brugerne og videregive deres personlige oplysninger direkte til virksomheder, såfremt der hævdes mistanke om krænkelse af ophavsret,” siger han.
Det er endnu ikke lagt fast, hvornår handelsministeren skal svare for sig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu